Welcome Center

Western New England College

Springfield, Massachusetts

The Welcome Center at Western New England College was designed to provide space for the Admissions and Continuing Education Departments and to greet visitors to the College. The building contains a total of approximately 17,000 square feet of space distributed on two floor levels.

A two-story atrium lobby contains a reception and waiting area for visitors and provides access to reference materials and on-line information about the School. The Admissions Department, which occupies most of the 1st floor, includes office space for the professional staff, support personnel, and work-study students.

The Admissions waiting area and student interview rooms are located to offer prospective students a view of the campus. The first floor also contains a receiving area, large storage room and mail room all of which support the distribution of marketing materials and information about the College.

Continuing Education is located on the 2nd floor where a separate waiting and registration area, professional offices, staff workspace and an interview room were provided for that Department. A large conference room on the 2nd floor serves as a group presentation space or classroom for up to 25 students.

next project 

academic / commercial  / financial  / interior design  / medical  / religious / integrated systems